Innebandy

Bildspel: VIK vände till seger i premiären

Innebandy Värnamo IK fick en tuff inledning men i tredje perioden dominerade man och besegrade KF Ljungby med 7–5 (2–1, 1–2, 4–2).

[15/15]

VIK-tränaren Mikael Strandhamn var nöjd med spel och resultat men inte fullt ut med allt som hände på plan:
– Nej, många konstiga utvisningar, säger han.
Mikael pekar bland annat på i slutet av matchen när hans tränarkollega Markus Löppönen på bänken fick 2+10 minuter för protest. Från hemmalaget var det stor ilska när en av Daniel Jönsson blev tacklad mot huvudet.
– Helt horribelt att det inte blev utvisning, säger Markus.

Det fanns dock bättre bestående intryck av matchen:
– Ja , mycket bra försvarsspel och sju mål framåt. Plus seger. Det är en fin känsla som vi tar med oss, säger Markus.
Han tycker inte att Ljungby hade så mycket att komma med
– De hade inga svar på vårt spelsystem och vi det klart bättre laget, noterar Markus.

Mikael Strandhamn var dock oroligt i slutet av matchen sedan gästerna reducerat till 5–6. Då fanns det chanser till 6–6 men i stället avgjorde hemmalaget.

Stort plus till alla i laget. Felix Carlsson stod ofta sysslolös men plötsligt blev det farligt framför hans mål men oftast redde han ut det mycket bra.
En som växer och växer är 16-årige Emanuel Toftgård. I dag fick han fem poäng, två mål och tre framspelningar till mål. Han ser ut att bli minst lika bra som sin bror Joel. Daniel Jönsson visade rutin och gjorde både 4–3 och 5–3.

Lagmässigt var ungdomskedjan med Emanuel Toftgård, Max Ericsson och Simon Hammarström bäst.

Text: Per Bunnstad